Grisen som smet

Ibland, eller ganska ofta, ser man saker när man är ute och reser som aldrig skulle inträffa hemma i Finland. Vi befinner oss i Grekland, på ön Kefalonia. Vi är påväg in till stan för att äta middag när vi passerar en av de fina strandrestaurangerna. Ni vet det där stället med kritvita dukar, levande ljus och en uppklädd herreman som sitter och spelar på en flygel. Vi åt de facto lunch där en dag, maten var riktigt god, både salladen som jag tog och mixed grillen som H avnjöt.

Nåja, ikväll går vi förbi, vi tänkte prova på någon restaurang högre upp istället. Vi rundar hörnet och börjar gå uppför den ganska branta gatan. Nedanför oss syns restaurangens bakgård och personalparkering. Plötsligt hör och ser vi en kvinna, hon lockar och lockar och försöker fösa något i rätt riktning. Det ser ut som en gris. Japp, vi såg rätt. Kvinnan är i full färd att jaga en griskulting över parkeringen och ska tydligt ha in den i restaurangens bakre regioner igen.



Vi, och ett gäng andra människor som råkat gå förbi, stannar och ser på tills de försvinner bakom en knut. Vad som blev av grisen vet vi inte. Morgondagens middag? Köksavfallshanterare? Kelgris? Svårt att säga.

Någon som varit med om liknande under sina resor?

Kommentarer

Skicka en kommentar